We have started new website of Reference Notes where you will find Notes, Question Paper, Solution, Old is Gold, Educational Software of all level. The location is www.MeroSpark.com . We are transferring all content from here to our new site.

Science Entrance Exam Class 11 - Objective Questions With Answer (Set 2)

Entrance Exam
Entrance Exam | +2 College
Objective Model Questions Collection for Science Entrance Exam
Level: Class 11
Number of Questions: 20 (SET 2)


This are most probable questions which are asked in Entrance Exam of reputed college of Nepal like St. Xavier, Budanilakantha, Premier, Texas, Kathmandu Model College, White House College, Pentagon etc.


1. The source of energy in an ecosystem is:
     a) Sunlight      b) ATP       c) RNA         d) DNA
    Ans: 1

2. Competition for food, light and space is most severe between two:
   a) 00000
   b) Distantly related species growing in same habitat
   c) Closely related species grown in different habitat
   d) Closely related species growing in the same area. 
   Ans: 4

3. Bilateral symmetry, metameric segmentation, coelom and open circulatory system are characteristics of: 
    a)  Annelida     b) Arthropoda      c) Mollusca     d) Echinodermata
     Ans. 2

4. The study of cause of disease is known as:
     a) Pathology      b)Etiology     b) Ethology     c) Parasitology
     Ans. 2

5. For seeing a Haemocoel which animal you will select:
    a) Earthworm      b) Hydra      c) Sponge     d) Cockroach
   Ans. 4

6. The use of energy entering in an organisms from the outside is 100% efficient in:
   a) All green plants 
   b) Some photosynthetic bacteria only
   c) No plants
   d) Unicellular green algae only
   Ans. 3

7. As a basic character, dorsal tubular nerve cord is present in:
    a) Some chordates
    b) All chordates
    c) Some invertebrates
    d) All vertebrates
    Ans. 2

8. Which one of the following features is found in chordates but not in non-chordates?
    a) Gills     b) Spiracles     c) Post anal tail     d) Chitinous exoskeleton
    Ans. 3

9. In which phylum adults have radial symmetry but the larvae have bilateral symmetry?
    a) Porifera     b) Coelenterata     c) Annelida      d) Echinodermata
    Ans. 4

10. Which is common in cockroach and earthworm?
     a) Dorsal nerve cord
     b) Ventral nerve cord
     c) Cocoon
     d) Ommatidia
     Ans. 2

11. Contractile vacuole in a protozoan is responsible for:
      a) Ingestion
      b) Digestion
      c) Locomotion
      d) Osmoregulation
      Ans. 4

12. In Hydra, the non-cellular layer is:
      a) Epidermis
      b) Hypodermis
      c) Mesodermis
      d) Mesogloea
      Ans. 4

13. Hydra can be called:
     a) Coelomate
     b) Pseudocoelomate
     c) Acoelomate
     d) Haemocoelomate
    Ans. 3

14. Animals of phylum porifera are characterized by:
      a) Coelenteron
      b) Canal system
      c) Coelom
      d) Haemocoel
      Ans. 2

15. Which of the following animals is sedentary as adult but active as larva?
      a) Frog     b) Sponge      c) Sponge      d) Rat flea
      Ans. 2

16. Nervous system in sponges is:
      a) Very primitive     b) Well developed
      c) Without definite brain and nerves      d) Absent
      Ans. 4

17. Asexual reproduction during schizogony of malarial parasite is a kind of:
      a) Binary fission      b) Budding       c) Fragmentation      d) Multiple fission
      Ans. 4

18. Cavity of Ascaris is:
      a) Coelom     b) Haemocoel     c) Pseudocoel      d) Coelenteron
     Ans. 3

19. Oxytocin hormone is secreted by:
     a) Adrenal     b) Ovary     c) Pituitary     d) Thyroid
    Ans. 3

20. Hormone involved in the discharge of pancreatic juice in mammal is:
     a)  Secretin     b) Gastrin     c) Cholecystokinin      d) Enterogastrone

Read This Also:

Don't forget to Like, Share and Comment. Please join with us on Facebook and Google+ or subscribe email updates for daily notes.


1 comment:

Don't forget to Comment. If you want any Notes, Guides or Information Write on Comment Box.